To:
From:
Subject:
Notes:
 
Captcha
Enter the code from the picture
 

ОТНОВО НА ОФРОУД ВЪРХОВЕТЕ !



След последния кръг на Източно Европейския Шампионат в Турция, два български екипажа оглавиха шампионата на Балканите.
След победи и подиуми в Румъния, Гърция и България европейският шампион Николай Гочев с навигатор Красимир Колев остана недостижим в генералното класиране и стъпи на шампионския връх в Източно Европейския Шампионат за 2017 година. Николай Гочев е два пъти републикански шампион, европейски шампион за 2016-а и източно европейски шампион за 2017-а. В колекцията му липсва световната титла и през 2018 година заедно с Тодор Христов ще атакуват световния баха шампионат с кръгове в Русия, Казахстан, Катар, Мароко, Италия, Полша, Португалия и Испания.
Екипажът на Хюндай Офроуд Рейсинг с прототип Hyundai Santa Fe тази година се класира трети в генералното класиране и втори в класа на прототипите в източно европейския шампионат 2017, след успешно представяне в трите кръга. Цветомир Иванчев и Ивайло Николов завоюваха шампионската титла в Националния шампионат за 2017 и спечелиха източно европейския шампионат през 2016 . За 2018-а са поставени още по-високи цели, като се подготвят за участие с нова машина, прототип на Hyundai Tucson, който е в етап на проектиране и изработка в България съвместно с Hyundai Bulgaria.
Още един екипаж оглави класирането в Националния Шампионат на България в класа на UTV/BUGGY –успешен дебют на Владисав Велков и Илиян Георгиев при първото им участие в националните шампионати. След три подиума в трите кръга на Шампионата, те заслужено се окичиха с шампионската титла. Всички постижения на нашите пилоти станаха възможни след подкрепата на Македонската автомобилна федерация, която лицензира състезателите и им помагаше логистично в състезанията. Всички български пилоти с титли в офроуда през тази година се състезават с македонски лицензи поради нездравата атмосфера в българската федерация по автомобилни спортове.