Новини

Новини

Мтел отново подкрепя “Bulgaria Off-road Team” на “Дакар 2014”

Мтел отново подкрепя “Bulgaria Off-road Team” на “Дакар 2014”

18.9.2013 г. 10:19:49

За четвърта година Мтел ще подкрепи състезателите от “Bulgaria Off-road Team” за участието им на “Дакар” 2014. Орлин Алексиев и Пламен Николов, заедно с мениджъра на отбора Тодор Христов, ще се борят отново за титла на най-престижното офроуд състезание.

35-то издание на „Дакар” стартира на 5 януари в Аржентина, преминава през Боливия  и щe финишира на 20 ануари в Чили.  Българският екипаж ще участва с прототипен автомобил BMW X1 в клас Т1.

Алексиев/Николов записаха отличен успех при първото си участие през 2013-а година и се класираха на 17-то място в класа си, показвайки борбеност и издържливост в тежките условия на Атакама и безкрайните пясъчни дюни в Перу.

За тази година автомобилът е изцяло обновен, с нова конфигурация на двигателя с две турбини и въртящ момент над 700 нютон метра с над 350 конски сили. Екипът ще бъде съпровождан от специално подготвен асистентски камион и опитни механици, а медийното отразяване е подсигурено със специален прес-автомобил. Целите пред отбора за тази година са още по-високи, като се атакува призовата десятка в „кралския клас” с фирмените и заводски отбори с неограничени бюджети.

Samsung Galaxy S4 Active e подходящ за всички авантюристи и любители на активния начин на живот. Затова телекомът ще осигури на българския тим и по един Samsung Galaxy S4 Active, който да бъде техен помощник по време на трудната надпревара.

Притежателите на Galaxy S4 Active, които обичат водата и водните забавления, могат без притеснение да запечатат всеки подводен момент, благодарение на опцията Aqua Mode.  За по-доброто изживяване на потребителите се грижат и редица познати от Samsung Galaxy S4 иновативни решения като функциите за безконтактно управление.

Сред другите характеристики на здравия смартфон са 5-инчов Full HD дисплей, бързият четириядрен процесор и 8-мегапикселовата камера.

Мтел покани на специално събитие състезателите от Bulgaria Off-road Team” - Орлин Алексиев, Тодор Христов  и Пламен Николов, за да тестват възможностите на смартфона, подлагайки го на различни екстремни предизвикателства. Върху Samsung Galaxy S4 – водо- и прахоустойчивия смартфон Active премина АТВ-то, бъги, автомобил BMW X1 и тежкотоварния сервизен камион а българския отбор в Дакар. След като бяха потопени и в калта, телефоните продължаваха да работят.

Присъстващите журналисти участваха  в три надпревари – най-красива снимка в аквариум, точна стрелба със смартфона и най-добро време на оффроуд трасето с бъги. И естествено победителите получиха Samsung Galaxy S4.

фото галерия >>
УСПЕХИ НА ДЕТСКАТА ШКОЛА В ТРОЯН
Възпитаниците на „Детската АТВ школа” в Троян отново показаха завидни умения и се представиха блестящо в състезанието „X Cross ATV Troyan 2013”.
Off-road емоции в Троян
Off-road емоции в Троян
23.8.2013 г. 15:16:51
Троян отново събира състезатели и фенове на офроуда в края на този месец.
24 часа на София
24 часа на София
16.4.2013 г. 11:41:04
За първи път в България ще се организира състезание в добилия известност формат „24 часа” провеждан в много страни от Европа и Африка.
След една година прекъсване отново ще се проведе любимото на всички състезание ATV Challenge
Домакин на надпреварата този път е Столична Община и специално изграден полигон в село Суходол.
Поредната успешна година за клуба
Завърши още една изключително трудна и тежка година за състезателите от нашия клуб ! Въпреки всичко, упоритоста и постоянството им бяха възнаградени в годишните класирания на автомобилната и мотоциклетната федерация.
Детско юношеската школа в Троян
На 4 и 5 февруари 2012 детско юношеската школа в Троян отново събира деца и начинаещи за поредното занятие на оффроуд полигон Дълбок Дол. След успешната 2011-а и високите резултати на възпитаниците за 2012-а летвата е вдигната още по-високо
Масирано участие в първи кръг от националния шампионат
Най-многобройно участие ще запише нашия клуб в първия кръг от Националния Офф-роуд Шампионат „Варна Оффрроуд 2012”
KARDJALI 4X4